Göz kapaklığı düşüklüğü kadın erkek, büyük küçük herkesin karşılayabileceği fiziksel bir durumdur. Her ne kadar küçük yaşlarda görülse de ileriki yaşlarda daha sık görülebilir. Göz kapağındaki düşüklük başkaları tarafından uykusuzluk veya yorgunluğun bir sebebiymiş gibi anlaşılabilir.

Sosyal yaşam çok etkili olmasa da iş hayatında dış görünümüne önem veren bireyleri rahatsız edebilir. Göz kapağı düşüklüğü belirli bir seviye sonra görme kalitesini olumsuz yönde etkiler. Göz kapağı düşüklüğü genellikle levator kasındaki esnemedir. Göz kapağı düşüklüğü, sonradan oluşabileceği gibi doğuştan da olabilir.

İki farklı göz kapağı düşüklüğü söz konusudur. Bunlardan ilki yalancı göz kapağı düşüklüğüdür. Bu durum, göz kapağının yumuşak olması ve kaşın düşük olmasından dolayı kaynaklanır. Bu nedenle de yalancı göz kapağı düşüklüğü olarak adlandırılır.

İleri seviye göz kapağı düşüklüğünün çözümü ameliyat olmaktır. Başarılı bir operasyonla göz kapağı en uygun hale getirilebilir. Göz kapağı ameliyatını genellikle kadınlar tercih eder. Makyaj konusunda yaşanan problemlerin ve estetik görünümün elde edilebilmesi için uzman doktorlara başvurulur.

Doktor, uygun gördüğü takdirde göz kapağı ameliyatı yapılabilir. Kadınların yanı sıra erkekler de bu ameliyatı yaptırabilirler. Çünkü göz kapağı düşüklüğü bir süre sonra görme dengesini bozar. Bu nedenle de göz kapağı ameliyatına başvurulur.  

Ücretsiz Danışmanlık
Talep ve Başvuru Formu

Formu doldurun, 1-2 saat içinde sizinle iletişime geçelim.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Göz Kapağı Düşüklüğünün Sebepleri Nelerdir?

Göz kapağı düşüklüğü çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Nörolojik durumlar ve kas rahatsızlıklarına bağlı olmak üzere iki farklı nedenle oluşabilir. Örneğin; 3.sinir felci, Horner Sendromu, göz çukuru, beyin kitleleri, damarsal anomalileri ve temporal arterit gibi çok çeşitli sorun ve problemlerden dolayı göz kapağı düşüklüğü ortaya çıkar.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl yapılır?

Kas gevşemesine bağlı olarak ortaya çıkan bu göz kapağı düşüklüğü kendiliğinden geçebilen bir sorun değildir. Göz kapağı ameliyatı estetik amaçlı yapılan bir işlem gibi görülse de görme kusurlarının giderilmesi için yapılır.

Göz kapağı ameliyatı, göz çevresinin alt ve üst kapak bölgesine uygulanan cerrahi operasyonlarla gerçekleştirilir. Bu operasyondan önce uygulamanın yapılacağı alan çizgilerle belirlenir. Alt ve üst kapak bölgesi ayrı ayrı değerlendirilir. Yağ tabakasının ve çökmeyle birlikte fıtıklaşmanın olduğu alanlar da belirlenir.

Gözyaşı bezesinde sarkma da göz önünde bulundurulur. Genellikle operasyonu izleyen 5 günün ardından dikişler alınır. 1 hafta sonra ise işine dönebilir. Ameliyattan kaynaklı oluşan ödem ise 2-3 hafta içerisinde iyileşebilir. Tüm bu sürecin kişiden kişiye göre değişebileceği unutulmamalıdır.

Kadınların genellikle 30 yaşından sonra bu bölgelerdeki sarkmalardan ve kırışıklıklardan dolayı sıkça tercih edilen bir uygulamadır. Bu yaştan itibaren yaygın olarak tercih edilse de daha genç yaştaki bireyler için de tercih edilebilir. Operasyonun ardından çok ciddi olmayan ağrı ve sızlamalar görülebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyatın ardından ilk 2 gün gözü yoran işlerden ve eylemlerden kaçınılmalıdır. Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun size reçete ettiği göz damlasını ve göz pomadını belirtilen süre boyunca kullanılmalıdır. Gözleri güneşten korumak için güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Mikrop kapma durumu söz konusu olabileceğinden dolayı makyaj ürünlerinden bir süre uzak durulmalıdır. Uyurken yüksek yastıklar kullanılmamalıdır.